Vinkit kotitoimistolle | TYÖPISTE

lauantai 12. tammikuuta 2019

Työnteko kotona aiheuttaa jonkin verran järjestelyitä, että se onnistuu ja asiat pysyvät järjestyksessä. Nykyään, kun lapsista toinen on puolille päiville koulussa ja pieninkin jo puolet viikosta hoidossa, on työn teko kotona huomattavasti helpompaa, kuin ennen. Vaikka, yhä ja edelleen toivoisin sitä omaa työhuonetta tänne, sillä voitte vain kuvitella mitä on kirjoitella sähköposteja kahden keskenään riekkasevan lapsen huudellessa taustalla! Vaatii aika paljon keskittymiseltä ja välillä virheiltä ei voi välttyä..

Olen saanut kuitenkin työpisteeni kohtuu hyvin toimivaan kuntoon ja jaan tässä ne omat, hyväksi huomatut vinkit ja toiveet:

  1. SÄILYTYSTILA: sitä pitää olla ja se pitää olla toimivaa. Itse huomaan, että esimerkiksi kalenterin on syytä olla helposti napattavissa ja kynien tallessa. Kaikille, niille pienille klemmareillekin, on hyvä olla se oma paikka, jossa tiedän niiden olevan. Mapit laskuja, kuitteja sekä kirjanpitoa varten kannattaa olla nekin helposti esillä ja järjestyksessa ja niputtaa heti vaikka muovitaskuun yhdeltä kuukaudelta. Vaikka ei tulisi kuin se yksi tai kaksi ostokuittia yritykselle, kannattaa kuri ja järjestys pitää yllä heti alusta saakka. Olen nimittäin niin monta kertaa kaivellut kuitteja milloin minkäkin laatikon pohjalta..Tai rahapussista tai käsilaukusta. Tulostimelle on hyvä olla myös toimiva paikka, jossa se on aina käyttövalmiina, ilman, että sitä täytyy siirrellä paikasta toiseen ja ottaa esille. Omalleni sain järjestettyä paikan kaapistosta, jossa se pysyy pölyltä suojassa ja on heti valmis käyttöön.
  2. TYÖTUOLI: omani on aika kamala. Kuvia editoidessa puutuu paikat todella herkkään ja istuma-asento on kaikkea muuta kuin selälle hyvä! Olen kokeillut myös jumppapallolla istumista, mutta omani on aivan liian iso vaikkakin tekisi hyvää selälle. Joten hyvälle ja kauniille työtuolille olisi tarvetta.
  3. TYÖPÖYTÄ: Itselläni on ollut monia erilaisia työpöytiä ja ainoastaan se on ollut ratkaisevaa, että taso on itselleni hyvällä korkeudella. Oli pöytä DIY tai kaupan tuote, en ole huomannut eroa ( toki sähköpöytä olisi ihanteellinen, silloin voisi työskennellä välillä seisoen ) Mutta sillä on väliä, onko taso täynnä tavaraa, lippuja sekä lappuja! Siisti taso antaa tilaa ajatuksille ja keskittymiselle. 
  4. VALAISTUS: Kuvia editoidessa en juurikaan käytä erityistä valaistusta vaan päivänvalo on se paras. Onneksi työpiste sijaitsee nurkassa niin ei tule kohtisuoraa ja häiritsevää valoa ikkunasta. Sitävastoin toimistohommia tehdessä tykkään käyttää pöydän päällä olevaa valoa, joka kohdistuu kivasti juuri työpisteelle. Varsinkin talvisaikaan valon on hyvä olla tehokas.
  5. ITSE TYÖSKENTELYTILA: päästäänkin aiheeseen, joka aiheuttaa päänvaivaa aika-ajoin itselleni: nimittäin tämä tila tässä olohuoneessa. Työpisteeni sijaitsee siis olohuoneen nurkassa ja tämä ei todellakaan ole se rauhaisin paikka tehdä töitä, jos muu perhe on kotona. Seiniä olen kaivannut ympärilleni vaan se on melko mahdotonta tällä hetkellä. Olen miettinyt pääni puhki, mihin saisin sijoitettua varsinaisen työhuoneen, mutta ilman lisäseinien rakentamista se taitaa olla mahdotonta.
  6. SIISTEYS: Vaikka tavarat olisi laiteltu hyvin omille paikoilleen, kannattaa aika-ajoin siivota ja käydä läpi ne rasiat sekä säilytyslaatikot. En tiedä kuka niitä ylimääräisiä tavaroita tänne kantaa ( ei allekirjoittanut ainakaan kröhöm.... :D ), mutta huomaan ajan kuluessa purkkeihin ilmestyneen esimerkiksi ruuveja, karkkeja ( !!! ) sekä muuta epämääräistä sälää. Eilen lisäsin yhden lisähyllyn tuonne seinälle, jotta sain kameralaukkuni nostettua pöydän alta ylös talteen. Tämä hyllyratkaisu oli nopea ja näppärä ja omasta takaa löytyi sekä levy että kannake. Itselleni on tärkeää, että näen kaiken, mitä missäkin on ja siksi suosin avohyllyjä. Ne tulee väkisikin pidettyä siistinä ja kuosissaan, sillä liian ahdas ja sekainen hyllyjärjestelmä luo levottomuutta ja epäjärjestystä. 

Nyt täytyykin jo pakata tavarat laukkuun ja suunnata kuvauskeikalle! Mukavaa viikonloppua sinne!

Sirpa 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019