Vuoden vaihtuessa moni aloittaa herkkulakon jättäen karkit ja leivonnaiset hyllyyn. Liekkö ollut joissain vaiheessa suurikin kansanliike ja pullat jääneet kahviloiden vitriineihin ja suklaalevyt kauppojen hyllyihin, sillä huomasin sattumoisin muutamia erityisiä merkkipäiviä kalenterissa. Herkkulakkojen jatkuessa on näköjään joku nerokas ihminen tähän tilanteeseen tarttunut ja kalenteri on pullollaan mitä herkullisempia päiviä!
MAAILMAN PARAS PORKKANAKAKKU
Viikko sitten vietettiin kansainvälistä suklaakakkupäivää ja googlettelin huvikseni asiaa. Yllätyksekseni huomasin, ettei ainoastaan suklaakakku ollut saanut omaa hetkeään kalenteriin, vaan myös porkkanakakku, jonka päivää vietetään muuten tänään! Pakkohan se oli kakku pyöräyttää, sillä onhan se melkein jo terveellistäkin, kun sisältää reilusti porkkanaa ;)
Ainekset
n. 16 palaa
5-7(350 g) porkkanaa
3 kananmunaa
3dl sokeria
1 1/2dl öljyä
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
Kuorrutus
100g voita
2rs maustamatonta tuorejuustoa
3dl tomusokeria
2tl vanilliinisokeria
Koristeeksi unikon siemeniä
Valmistus
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.
Sekoita rasva sekä muut kuorruteaineet keskenään. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele unikonsiemenillä.
Nauti!
Sirpa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)