MAAILMAN PARAS PORKKANAKAKKU | ohje

maanantai 3. helmikuuta 2020




Vuoden vaihtuessa moni aloittaa herkkulakon jättäen karkit ja leivonnaiset hyllyyn. Liekkö ollut joissain vaiheessa suurikin kansanliike ja pullat jääneet kahviloiden vitriineihin ja suklaalevyt kauppojen hyllyihin, sillä huomasin sattumoisin muutamia erityisiä merkkipäiviä kalenterissa. Herkkulakkojen jatkuessa on näköjään joku nerokas ihminen tähän tilanteeseen tarttunut ja kalenteri on pullollaan mitä herkullisempia päiviä!







MAAILMAN PARAS PORKKANAKAKKU

Viikko sitten vietettiin kansainvälistä suklaakakkupäivää ja googlettelin huvikseni asiaa. Yllätyksekseni huomasin, ettei ainoastaan suklaakakku ollut saanut omaa hetkeään kalenteriin, vaan myös porkkanakakku, jonka päivää vietetään muuten tänään! Pakkohan se oli kakku pyöräyttää, sillä onhan se melkein jo terveellistäkin, kun sisältää reilusti porkkanaa ;)

Ainekset
n. 16 palaa
5-7(350 g) porkkanaa
3 kananmunaa
3dl sokeria
1 1/2dl öljyä
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta

Kuorrutus
100g voita
2rs maustamatonta tuorejuustoa
3dl tomusokeria
2tl vanilliinisokeria
Koristeeksi unikon siemeniä

Valmistus

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.
Sekoita rasva sekä muut kuorruteaineet keskenään. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele unikonsiemenillä.

Nauti!

Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019