OLOHUONEEN UUSI ILME | sohva

perjantai 31. tammikuuta 2020
Instagramin puolella kerroinkin aikaisemmin, että tälle vuodelle oli suunnitteilla yksi iso hankinta sisustusrintamalla: ja se oli sohva. Sohvaa ei olekaan ollut vuosikausiin vaan sen korvaajana on toiminut kaksi vanhaa laveria, joista tein sohvan. Tämä toimi vallan hyvin aikansa, mutta eihän se sellainen ollut selkäystävällinen saatika että patjat olisivat kestäneet jatkuvaa käyttöä. Laverisohva yksinkertaisesti kului käytössä ja kun jo kolmatta kertaa olisi pitänyt uusia sekä patjanpääliset ( pelavapääliset ihan kuluivat käytössä puhki! ) että tyynyjen pääliset, päätin, että nyt alkaa oikean sohvan etsiminen.SOHVAN VALINTAKRIT

Olin etukäteen jo katsellut erilaisia sohvia ja selvää oli alusta alkaen, että sohvan täytyy olla iso ja mielellään divaani. Sohvan paikkaa en edes miettinyt vaihtavani, vaan se saisi olla siinä missä laverisohvakin, joten tilaa oli todella riittävästi sillä seinälle mahtuu kolme metriä leveä ihan kevyseti. Itseasiassa isoon laverisohvaan tottuneena, lähes kaikki valmissohvat tuntuivat mittojen puolesta tosi pieniltä eikä tuntunut sopivaa löytyvän.

Yksi tärkein kriteeri oli mahdollisuus pestä pääliset, sillä neljä vuotiaalla on mitä käsittämättömin tapa piirtää joka paikkaan sekä osoittaa taitojaan saksilla kaikkea mahdollista leikellen. Tästä johtuen aloin aikaisemmasta haaveestani pikku hiljaa luopumaan, sillä ajatuskin siitä, että 4000e sohva on hetkessä käsitelty nelivuotiaan toimesta, oli kauhistuttava. Loppujen lopuksi valintaan vaikutti sohvan mitat sekä hinta, jonka perusteella lopullinen päätös syntyi.


 IKEAN SKULTORP

Sohvan hankintapäätöstä nopeutti kyllä huomattavasti se, että satuin huomaamaan Ikean uutuussohvan, joka oli vielä kokonsa puolesta juuri passeli tähän tilaan. Sohvan puujalat sekä pehmeät, mutta sirot muodot miellytti, joten päätös oli melkoisen helppo tehdä.

Täältä on lähimpään Ikeaan noin 5h ajomatka edestakaisin, joten sohvan tilasin kotiintoimituksella. Tämä kustansi reilun 100e lisää hintaa, mutta omien hakukustannusten sekä Ikeassa tapahtuvien heräteostosten jälkeen, tuo satanen kuulosti varsin pienelle. Säästyi myös siltä monen tunnin ajoltakin!

Nyt on sohva ollut parisen viikkoa käytössä ja kyllä se on ihana istua oikealla sohvalla :)

Sirpa

3 kommenttia:

 1. Hienosti sopii sohva tuolle paikalle. Me olemme myös katselleet IKEAn sohvauutuuksia, ja on ihana nähdä sohva kuvissa jonkun kotona. Myymäläkuvat kun eivät aina kerro koko totuutta. Onko tämä teidän sohva Skultorp? Minkä värinen kangas sinulla on siinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy todeta, ettei ihan vastaa tämäkään tuotekuvaa, sillä on hiukan "paksummanoloinen" mitä tuotekuva antaa ymmärtää. Sohva on tosiaan Skultorp ja värinä harmaa/beige joka vastaa mielestäni kyllä hyvin tuotekuvan väriä :)

   Poista
 2. Ikeassa on kyllä monesti käynyt niin, että kun menee paikan päälle, ostopäätös voi muuttua. Sohvien kanssa tämä on kyllä yleistä myös muissa liikkeissä ja kun tähän lisätään, että hinnoittelussa on monesti käytetty sitä halvinta kangas-vaihtoehtoa, niin "alkaen" hintoihin ei voi millään muotoa luottaa. Kuvissa näyttää kyllä ihan hyvältä tuo teidän hankinta ja varsinkin tuo väri on kyllä kiva. Itse olen vähän katellut tätä Hay:n sohvaa: https://www.huonekalut.fi/p/41395/hay-silhouette-sohva-2-ist-ruskin-33silk-black-oljytty-tammi

  Yllättävän hyvin on vaalea harmaa toiminut sohvan värinä nyt lapsiperheessä, mutta toki on edellyttänyt päällysten pesemistä moneen otteeseen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019