ARKI LOMAN JÄLKEEN | lomalta paluu vinkit

keskiviikko 8. tammikuuta 2020


 Arki loman jälkeen voi takkuilla ja tuntua ahdistavalta loman viimeisinä päivinä. Usein ollaan otettu rennosti kodin askareet ja vietetty myöhäisiä iltoja ja ehkäpä nukuttu tavallista pidempään eikä normaaleista aikatauluista olla pidetty ihan just niin tarkkaan kiinni. Arjen rutiineihin paluu ja tiukat aikataulut viikolla saattaa leppoisan irtioton jälkeen tuntua vallan vastenmieliseltä ja ajatuskin paluusta aikataulutettuun elämään ahdistaa! Miten täällä on arkiaamut lähteneet käyntiin pitkien pyhien jälkeen ja millä vinkeillä tästä ensimmäisestä viikosta saisi mielekkään?


LOMALTA PALUU VINKIT

Olen nyt kahden päivän ajan kerennyt miettimään vinkkejä HETI seuraavaan lomaan ja siitä paluuseen: arki lähti nimittäin sellaisella rytinällä liikkeelle, että heti ensimmäisenä päivänä kadutti omat aikataulut.

1. Jos mahdollista, älä tee liian tiukkaan aikataulutettua viikkoa ensimmäisestä työviikosta.Yrittäjänä koetan muutenkin pitää maanantait edittipäivänä, jolloin saan tehdä töitä kotona heti viikonlopun jälkeen.

2. Tee To Do lista ja käy kalenterit läpi: tulevat palaverit, työkeikat yms, jotta olet taas kärryillä siinä, missä mennään, mikä jäi kesken ja mitä on sovittu. Huomattavasti helpompaa lähteä liikkeelle, kun näkee konkreettisesti tulevat tehtävät ja työpäivät saa järjestykseen.

3. Älä stressaa, jos et muista tai mokaat! Tiedetään, me kaikki palataan joskus lomalta, mutta usko pois, kyllä se ymmärretään, ettei välttämättä heti ekana päivänä tai viikkona ole sama tahti päällä!

4. Hyvät eväät tai kiva lounaspaikka. Piristää jo kummasti vähän spesiaalimmat eväät ekalla viikolla!

5. Älä stressaa myöskään tekemättä jääneistä kotitöistä, jos lomalla otit rennosti. Oli varmasti ihanaa olla vapailla, joten älä pode huonoa omaatuntoa siitä. Arjen rutinoituessa kotityötkin sujuu pian omalla painollaan!

6. Vaikka loma on ohi ja seuraava ehkä vasta kuukausien päästä, muista, että pian on taas töissäkin kivaa ja työkaverit tuo sen oman huvin arkeen :)


Vaikka ennen lomaa olin suunnitellut tulevat työviikot niin, että ekana päivänä en ota mitään varsinaisia töitä vaan käyn rauhassa läpi kalenterin ja suunnittelen työt, niin kyllähän tässä on tukka putkella painettu. Se siitä leppoisasta aloituksesta!

Mutta muuten on mennyt kyllä kivasti: eka päivä koulussa ja päiväkodilla meni hyvin, eikä aamu tuottanut onneksi katastrofaalisia hetkiä. Hieman on hakusessa unirytmi, mutta eiköhän sekin pian löytyne :)

Mukavaa arkeen paluuta kaikille!

Sirpa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019