KOTITÖIDEN JAKAMINEN | To Do-listat

sunnuntai 19. tammikuuta 2020
Käsi ylös, joka suunnittelee kotitöiden tekemistä, varsinkin niiden vähemmän tärkeiden nippelijuttujen, ja sitten unohtaa ne? Heps, täällä nousee molemmat kädet! Kotoa löytyy monta pientä asiaa, jotka vaatisi hieman aikaa ja vaivaa, mutta ei välttämättä ole niitä listan kärkipään juttuja: pienet vaatteet kierrätykseen, setvi rikkinäiset vaatteet, raivaa se "monitoimilaatikko" keittiöstä yms. Nämä huomaa kesken päivän aina jotain muuta tehdessä ja painaa itselleen mieleen, että hei tuon teen kyllä heti, kun liikenee joutoaikaa. Ja kappas. Sitä joutoaikaa ilmaantuessa on täysin unohtanut näiden pienten kotitöiden olemassaolon! Tähän otinkin tälle vuodelle uuden käytännö ja saas nähdä kuinka se toimii!


KOTITÖIDEN JAKAMINEN

Hommasin tälle vuodelle Viola Minervan ihanan vuosikalenterin, jossa on näppärästi jo heti kuun alussa tilaa To Do-listalle sekä muille merkinnöille kuukautta ajatellen. Tilaa on jätetty heti kärkeen omalle hyvinvoinnille ja siihen voikin merkata ne sen kuukauden hyvinvointitavoitteet. Itse merkkasin tammikuulle avantouinnin ja ulkoilun.

To Do-listaan merkitsen ylös sitten niitä mieleenjuolahtavia pieniä kotitöitä, jotka voi hoitaa ei niin kiireellisinä ja jotka voi jakaa koko vuodelle. Tätä listaa voi käydä vilkaisemassa ja viivata yli ne, jotka on saanut hoidettua. Sitten vaan siirtää seuraavan kuun alkuun ne, jotka jäi tekemättä ilman mitään painetta suorittamisesta! Itselleni riittää, että näen konreettisesti vireillä olevat asiat, joita aina jossain välissä voi hoidella pois alta. Tänne voi jo etukäteen merkata vaikka kesän alkuun mattojen pesun!


Oma tavoitteeni on tämän systeemin ansiosta saada tehtyä asioita, jotka auttamatta tuntuu unohtuvan ja levahtaa sitten päin näköä suurina ryöppyinä. Selkeä lista itseasiassa auttaa hahmottamaan jopa sen, että loppujen lopuksi sitä kaaosta ei ihan hirveästi olekaan selvitettävänä ja niistä selviää kyllä. Sitten kun listaan ilmestyy yli vedettyjä tehtäviä, alkaa muuten tuntumaan ihan kivalle: olet saanut paljon aikaiseksi vaikka joskus voi tuntua, että ei kerkeä yhtään mitään ja kaikki on tekemättä.

Millaisia vinkkejä sinulla on kotitöiden jakamiseen vai ahdistaako ne ollenkaan?

Kivaa sunnuntaita :)

Sirpa

2 kommenttia:

  1. Mekin otettiin käyttöön kotityölistat. Tulee asiat hoidettua tehokkammin ja tasaisemmin. Ollaan harkittu myös siivouksen ostamista, mutta vielä ehtii toistaiseksi itse tekemään.

    VastaaPoista
  2. Täytyy kyllä myöntää, että listasta huolimatta osa jää vaan roikkumaan. Jotkin askareet ne vaan ovat niin ison kynnyksen takana suorittaa :D

    VastaaPoista

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019