MITÄ KUULUI VIIKONLOPPUUN? | PUUTARHASSA

maanantai 24. helmikuuta 2020


Meinasin jo aloittaa kertomalla, että olipa harvinainen viikonloppu ja tein lauantainakin töitä, mutta onhan näitä lauantaipäiviä mennyt kuvatessa tässä ihan useampi! Silla lailla oli vähän erilainen lauantai kyllä, koska itse olin työn puolesta liikenteessä ja perhe taas vieraana, joten ensimmäistä kertaa sain sovitella näitä asioita yhteen. Onneksi meni hyvin! Lauantai menikin melkein koko päivä siinä ja kunnon vapaata päästiin viettämään sitten sunnuntaina. Täällä alkoi hiihtolomaviikko, joten melkein kaikki ovat lomalla, paitsi minä. Muutaman vapaan olen tähän kuitenkin itselleni ottanut, että pääästään lasten kanssa reissuun :) Mutta mitä kuuluui muuten viikonloppuun täällä itä-suomessa?
Koska keli oli mitä parhain - tuulesta huolimatta, kävin jo vähän kurkkimassa pihamaalle sekä kokeilemassa, joko sitä pääsisi multia kääntelemään kasvulaatikoissa. Tällä hetkellä kasvimaalla on kahdessa vaiko kolmessa laatikossa viime syksyn bokashimullat odottamassa kasvukautta ja ainoastaan isoin laatikko oli sen verran sulanut, että sain sitä vähän möyhittyä. Muuten oli kyllä ihan jäistä tavaraa joka laatikossa.

Kasvimaa näytää kyllä nyt ihan hirvittävän surkealle ja tarkoituksena on hiukan laajentaa sitä keväällä: ainakin yksi kohopenkki, ehkäpä se pieni pätkä perunamaata ja pari uutta laatikkoa kasvualustaksi. Viime kesänä kannoin muutamat lavat tuohon pergolan ja kasvimaan väliin tarkoituksena täyttää se ruukkuistutuksilla, mutta saas nyt nähdä. Ainakin raot täytyisi tilkitä umpeen rimanpätkillä. Vähän on vielä tälläistä mutustelua ja tunnustelua, mikä se paras ratkaisu olisi! Voi olla, että taustalla olevat pensaat saa kyytiä, ne varjostuttaa kovasti kasvimaata ja näin vapautuisi vähän laajempi alue vaikkapa muutamalle uudelle kohopenkille.Jämätavarasta rakennetun pergolan ulkomuoto on aika karu, joten humala saisi kasvaa koko pergolan ylle sitä komistamaan. Joudun varmastikin pari taimea sinne lisäämään, sillä tämä vanha kaveri on pariinkin kertaan jo ilmoittanut eläkepäivistä, mutta vielä se jaksaa siitäkin huolimatta kasvaa. Jospa se tulevana kesänä innostuisi oiken reheväksi!

Syksyllä jätin muutamia taimia talvehtimaan kasvimaalle, saa nähdä miten käy. Ampelimansikasta otin useammankin pistokkaan juurtumaan multaan ja jos hyvin on mennyt, saadaan useampi amppeli ensikesälle kasvamaan.

Kasvihuone kaipaa kyllä suuren suurta järjestäytymistä kesää varten: nuo hyllyköt oli kaikkea muuta, kuin kätevät noin korkeina tuonne, joten jotain muuta on keksittävä sinne tilalle. Tomaateille taidan laittaa ruukkujen sijaan kunnon kasvualustat ja muutenkin vähän suunnitella viisaammaksi toimintoja. Todennäköisesti tänne laitan useamman taimen tomaattia, muutamia kurkkuja sekä ruukkuhin yrttejä. Kaikki muu saa kasvaa sitten pihalla. 


Eilen käytiin ihmettelemässä myös yhtä kulmausta pihalla, jossa ei viime kesänä tainnut tulla käytyä kertaakaan. Tämä kulma on jäänyt vähän piiloon kaikesta, kun ympärille ilmestyikin aitaus ja meidän koira asettui siihen vierelle majailemaan. Eli aivan jotain muuta, mitä muutettuamme tänne oli mielessä. Tästä piti tulla puutarhan ykköspaikkoja, mutta toiminnot ja oleskelu on siirtynyt ihan toiselle puolelle pihaa. Todennäköisesti täältä alan raivaamaan kaikkea pois pikku hiljaa ja siirrän niitä tuonne, missä nykyään oleskellaan ja annan koiran vallata tämän alueen ihan rauhassa. Niin ne ajat muuttuu, vaikka vastahan tuosta raivattiin kuolleet marjapensaat ja kannettiin kärritolkulla kiviä reunustamaan penkkejä ja istutuksia. Nyt hyvä että muistaa koko paikan olemassaoloa!

Että sellainen puutarhan tutkimusmatka eilen ja tänään sitten satoikin kunnon kerros lunta päälle ja maisema on vallan talvinen, joten puutarha jääköön odottelemaan keväisempiä kelejä!

Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019