Arjen keskellä | AAMUSÄMPYLÄT

tiistai 22. tammikuuta 2019

Arki on vuodenvaihteen jälkeen ollutkin yllättävän kiireinen. Suunnittelin jo tammikuun kalenteriini sopivaksi, vaan koko paketti meni parin viikon osalta aika sekaisin yllättävien kuvausasioiden parissa. Huomaan, että olisi opeteltava tekemään jo heti kättelyssä vähän höllempiä aikatauluja, jotta sekaan mahtuisi yllätyksiä, ilman, että menee aikataulut sekaisin!

Arjen keskelle on kuitenkin mahtunut paljon myös ihania, rentoja hetkiä, hiljaisuutta, luovia taukoja sekä niistä kumpuavia uusia ideoita. Uusia yhteistyön alkuja, kevään odotusta sekä upeita talvisia päiviä. 
Yksi oma rentoutumistapani on leivonta. En järin kummoisesti pidä makeista ( vaikkakin tänään pitkästä aikaa tein marjapiirakkaa! ), mutta leivät, sämpylät sekä suolaiset piirakat ovat ihan lemppareitani. Olen päättäny leipoa yhä useammin, ja kokeilla uusia juttuja - varsinkin leivän juuren tekeminen houkuttaa kovasti, sitä en olekaan ennen kokeillut. Siitä syntyy kuulemma varsin hyvänmakuinen leipä ja rakenteeltaankin erinomainen. Hyviä vinkkejä juuren tekoon?

Koska lämmityskausi on kovimmillaan, ei leivinuuni ole kovinkaan usein optimaalinen paistohommiin. Olenkin alkanut tekemään taikinan valmiiksi jo illalla ja antanut sen kohota yön yli jääkaapissa. Aamulla nostelen vain pellille sämpylätaikinat rennosti sopiviksi pyörylöiksi ja laitan pellin uuniin ja tuoreet sämpylät valmistuvat jo aamupalaksi :)

Tammikuu onkin jo kohta ohi ja siirrytään jo helmikuun puolelle. Itselleni tammikuu on aina merkinnyt sydäntalvea, sitä kylmintä ja pisintä aikaa vuodesta, jonka jälkeen alkaa kevät. Maaliskuun lapsena kevättalvi on aivan huikean ihana ja toivottavasti saadaan nauttia paljon aurinkoisista päivistä! Mukavaa alkanutta viikkoa teille :)

Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019