ÄITIENPÄIVÄN LEMPEIN JUGURTTI LUOMU HUNAJALLLA

torstai 7. toukokuuta 2020Sunnuntaille on minulla yleensä yksi ainoa toive lasten korttien sekä askartelujen lisäksi: pitkään nautittu aamupala hyvällä kahvilla sekä muutamalla luottoeväällä. Siihen jos lahjaksi saan vielä pitkän lenkin luonnossa, on äitienpäivä todellakin täydellinen! Tälle äitienpäivälle ajattelin valmistaa yhtä uutta suosikkiani, nimittäin kookosgujugrttia, joka on valmistettu luomuhunajalla. Tämän pehmeämpää jugurttia tuskin olet maistanut, niin on lempeä koostumus ja pehmeä maku. 


ITSE TEHTY KOOKOSJUGURTTI HUNAJALLA


Ajatus jugurtin valmistamisesta oli oikeastaan aika jännä sattuma: googlettelin jo syksyllä luomu hunajaa ja erityisesti mehiläisvahakääreitä, jolloin törmäsin paikallisen hunajan valmistajan Kerimesi Oy:n kotisivuille . Olin todella yllättynyt, että ihan tässä omalla kylällä oli tarjolla mehiläisvahakääreitä sekä luomuhunajaa, koska olin jo melko varma, että varsinkaan kääreitä ei löydy mistään kovinkaan läheltä. Luomuhunajan lisäksi löysin itselleni aivan uusia tuttavuuksia: mm. luomu maitohappobakteerihunajan (ei käytetä normaalin hunajan tapaan/ehdottomasti tutustu käyttöohjeisiin ennen käyttöä), jonka avulla pystyisi valmistamaan jugurttia tai käyttämään leivonnassa hiivan sijaan. Se, että kirjahyllystäni löytyi myös Kaunis Aamu ( Emilia Vartiainen, Cozy Publishing ) reseptikirja, jossa oli ohje kookosjugurtin tekoon, aiheutti sen, että tätä oli aivan pakko kokeilla maitohappobakteerihunajalla!

Kookosjugurtin tekoon tarvitset:

1 tölkin kookosmaitoa
2 tl maitohappobakteerihunajaa
(vaihtoehtoisesti 2kpl maitohappobakteerikapselin jauhetta)

Sekoita aineet keskenään huolella keskenään. Peitä astia ja anna hapattua huoneenlämmössä 12-24h ja siirrä jääkaappiin.

Hunajalla valmistettu jugurtti ei happamoitunut mielestäni aivan niin happamaksi, mitä jugurtti voisi olla, mutta ai että se koostumus ja maku! Kertakaikkiaan superhyvää ja täydellistä! Jugurtin sekaan nappasin mustikoita sekä siemeniä ja vähän leseitäkin, joten tästä saa kyllä todella maukkaan aamupalan sunnuntain äitienpäiväaamuksi :) 


Saas nähdä, miten äitienpäivää jaksaa sunnuntaina juhlia, sillä sitä ennen vietetään synttäreitä: neiti 4vee täyttää jo 5 vuotta ja niihin juhliin ollaan valmistauduttu jo pitkin viikkoa :) Koronatilanteen takia ei juhlijoita ole montaakaan piipahtamassa, joten erityisesti kakku sekä koristelut ovat nyt näytelleet suurensuurta osaa tulevassa juhlapäivässä!

Leppoisaa iltaa kaikille!

Sirpa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019