Joko? | PIPARKAKKUJA

lauantai 8. joulukuuta 2018

Joko? Vieläkö? Milloin? Joko? Onko tuttuja sanoja näin joulun alla? Perheen pienimmät eivät oikein malttaisi odottaa, mutta toistaalta ( ainakin pienin ) ei vielä oikein edes tiedä mitä odottaa. Jotain jännittävää kuitenkin on tulossa: lahjoja, tonttuja, joulupukki ja joulukalenterit vilahtelevat päivittäin ilmoille sanojen muodossa - välillä vähän laulunkin!

Aikuisille tämä voi olla melkoista arjen kestävyysjuoksua ja samojen asioiden toistoa päivästä toiseen. Ei, ei rakas, ei vielä. Kyllä, vasta toinen luukku kalenterista, ei ei vielä jouluaatto. Lelukirjat ( jotka posti anteeksi vaan, saisi kadottaa ainakin meidän kohdalla sinne kaikkien kadonneiden postien sekaan ) ovat tutkittu tarkkaan sivut hiirenkorville ja ne tärkeimmät toiveet ovat lueteltu moneen kertaan. No pienen haluaa KAAAAAAIKKKIIIII prinsessatavarat ja palapelit ja isoin haluaa Pullip nukketavaroita.Miten kummassa me tästä hirvittävän pitkästä odotuksesta sitten selvitään? Ainakin niin, ettei tieten tahtoen heti aamulla aleta puhumaan joulusta. Ehei, ei todellakaan. Voi käydä nimittäin niin hyvä tuuri, ettei kukaan muista koko asiaa ainakaan puoleen päivään saakka. Jos oikeen alkaa malttamattomuussukat pyörimään jalassa niin aina voi leipoa pipareita: pellillinen pipareita tekee odotuksesta pipari kerrallaan helpompaa. Tai ainakin ovat hetken hiljaa kyselemättä,  josko se olis nyt se aatto. 


Vaan niinhän se on. Muistan oman lapsuuteni joulun ja varsinkin se odotuksen niin hyvin. Ja suurin osa siitä joulun tunnelmasta tulikin nimen omaan odotuksesta. Ja mitä vanhemmaksi kasvoi, sen vähemmän tämä odotuksen ilo ja kutkutus katosi ja tilalle tuli toisenlainen joulun odotus: se valmistelu lapsille ja perheelle. Nyt joulua odottaa aivan toisella tapaa, mitä pienempänä. Ehkä saattaa iskeä pieni joulutressikin, mutta onneksi se on vähenemään päin vuosien mittaan, kun on päättänyt tehdä joulusta omanlaisen, ei kaikkia mahdollisia perinteitä kunnioittavan.

Nykyään joulussa odotan ja toivon kaikista eniten kiireettömyyttä. Rauhaa, aikaa ja rentoa yhdessä oloa. Lahjat haluan hankkia tästä läheltä, ja niitä mietin joka vuosi yhä tarkemmin ja tarkemmin.

Mitä sinä toivot joululta?

Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019