Kynttilät sängyllä | TODELLISUUS SISUSTUSKUVISSA

maanantai 11. helmikuuta 2019

Oletteko katsoneet Netflixin elokuvan Fyre: Luksusfestivaali, joka lässähti? Tämä elokuva ei sinällään liity itse sisustamiseen millään lailla, mutta siinä on elementtejä, jotka sopivat Instagramin maailmaan aika täydellisesti.

Varmasti moni kuuli uutisissa Fyre festareista, jotka suunniteltiin vuosisadan bileiksi, kokemukseksi, josta voi vain unelmoida: rantahuviloita, luksuskyydityksiä, juhlimista julkkisten kanssa - kaikkea mahdollista gurmee aterioista yksityiseen saareen. Markkinointimateriaali koostui tarkkaan harkituista mielikuvista ylellisistä juhlista rannalla, hyvästä menosta sekä kokemuksesta, jota et missään, etkä koskaan tule kokemaan tämän jälkeen. Ja mikä oli totuus? Julkisen kuvan takana kaikki olikin aivan toisin. 


" Moni kysyy kysymyksen, voiko noin elää, missä ovat lapset
 ja kai tiedät, että kotisi palaa, kun poltat kynttilöitä sängyllä."


Te, joka olette katsoneet elokuvan, voinette arvata, että sen vetäminen esimerkiksi Instagramin sisustuskoteihin on jokseenkin kärjistettyä - toki on nähty tilejä, joissa matkustetaan ympäri maailmaa eksoottisissa kohteissa, vaikka loppujen lopuksi kaikki tapahtuu kotona, omalla kotisohvalla pienellä stailauksen vaivalla ja kuvamanipulaatiolla.

Sisusttaminen ja varsinkin Instagramin sisustuskuvat jakavat tässä kohtaa kovasti mielipiteitä sekä herättää tunteita: moni kysyy kysymyksen, voiko noin elää, missä ovat lapset ja kai tiedät, että kotisi palaa, kun poltat kynttilöitä sängyllä. Miksi et näytä meille oikeaa elämää, miksi vaan näyteltyä, stailattua ja liian siistiä? Toiset stailaavat kotinsa todellakin todellisuuden tuolle puolen, ja toisille riittää ne tunnelmavalot sekä juurikin ne kovasti tunteita herättävät kynttilät sängyllä ( tai lipastolla, tai sohvalla tai hyllyssä ). Toki me kaikki sen tiedämme, ettei oikeasti kukaan sytytä kynttilöitä kotona palamaan sängynpäälle, mutta kuviin halutaan luoda tunnelmaa, luoda kaunista katseltavaa sekä sitä jotakin, joka kiinnittää katsojissa huomion. Osa tykkää tehdä sitä runsaammalla kädellä, osa vähän pienemmällä mittakaavalla, mutta totuus on mielestäni se, että me kaikki loppujen lopuksi teemme jotakin kuvien eteen ja haluamme näyttää siistiä ja kaunista kuvaa kodistamme. Onko se väärin? Ei. Kuka meistä loppujen lopuksi näyttää täyttä totuutta kodistaan?

Miksi sitten stailata, kun kotihan on vain meitä itseämme varten, ei muita? Osa meistä haluaa kasvaa ja luoda pohjaa ehkä kenties oman yrityksen parissa ja ehkä jopa ansaita sosiaalisen median avulla elantoaan. Siihen tarvitaankin jo enemän, kuin perus sisustuskuvia. Niillä ei välttämättä pärjää, varsinkin jos haluaa menestyä isosti. Siihen tarvitaan oikeasti jo kuviltakin näyttävyyttä, laatua ja jotain, mikä haluaa ihmiset juuri sinun kuviesi pariin. Itse stailaan kotiani pääasiassa siivoten ja napaten ne tavarat omille paikoilleen, heitän viltin vähän kivemmin ja pyöräytän kukkakimput asentoon, missä ne näyttävät paremmille. Sitten on nurkkia, joita tykkään stailata vähän enemän, koska yksinään ne ovat vähän tylsiä: keittiön hyllynurkkaus saa yleensä jonkin kivan asetelman pöydälle ja hellalle löytää tiensä astioita, keittokirjoja tai jotain leivottua.
On sanomattakin selvää, että haluan luoda kuvillani kutsuvan feedin, lämpimän tunnelman sekä antaa katsojille jotain kivaa katsottavaa. En usko, että täysin perus kotikuvilla olisin päässyt näin pitkälle, missä nyt olen. Itse olen valitettavasti sen verran laiskanpuoleinen, etten jaksa lähteä stailaamaan kotiamme aivan sinne utopian yläpuolelle vaan haluan pitää rajan juuri sopivasti sen todellisuuden sekä unelman välimaastossa.

Unelmahan nimittäin olisi se, että tiskipöytä olisi aina siisti, teepannussa aina inkivääriteetä ja sohvatyynyt kauniisti järjestyksessä - todellisuudessa teepannu on nykyään hyvin usein hyllyllä, tiskit altaassa ja puuhellan päällä paistinpannua ja kattilaa.

Niin ja puukorit olisivat aina täynnä puita.

Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019