IHANALTA TUOKSUVAT PYYKIT | FIINI NATURALLY

lauantai 6. heinäkuuta 2019


* sisältää mainoslinkkejä *

Kuinka te pesette pyykkinne? Meillä ei oikeastaan koskaan käytetä huuhteluainetta - kaupan valmiista puhumattakaan. Tämä menee samalle linjalle talouspaperin kanssa eli vähän turhake. Viimeisen vuoden ajan olen kuitenkin huuhteluainelokeroon lorauttanut ihan puhdasta etikkaa. Lähinnä pitääkseni sekä koneen, että pyykit raikkaina. Meillä ainakin tuo nuorimmainen osaa mitä ihmeellisimmillä tavoilla pyyhkiä housuihin ja paidan helmaan yhtä ja toista tahmaa, ja tuntuu, ettei välttämättä ihan pelkällä pesuaineella jää raikas ja puhdas lopputulos - puhumattakaan siitä, miten paljon pyykinpesukone saa imeä itseensä mutaa ja vahaliitujen jäämiä. Olen myös entistä enemän tutkinut pesuainehyllyllä sitä, missä ja miten nuo aineet valmistetaan ja mitä ne sisältää. Onko joutsenmerkkiä, ympäristömerkkiä tai mitään muutakaan merkintää tuotteiden ympäristöystävällisyydestä?
ETIKAN HYÖTYJÄ PYYKINPESUSSA


Etikkahan on mitä mainioin aine monessakin asiassa: sillä puhdistuu sekä pyykki, että ikkunat, lattiat ja kattilat. Tuote on kaikessa yksinkertaisuudessaan sekä ekologinen, että edullinen.
Pyykinpesussa sen hyviä puolia ovat:  • Vähentää tekstiilien nukkaantumista
  • Vähentää tekstiilien sähköisyyttä
  • Pitää tekstiilit pehmeinä
  • Säilyttää ja kirkastaa värejä
  • Poistaa tekstiileistä epämieluisat hajut
  • Poistaa pesuanejäämät tekstiileistä sekä koneesta
  • Ehkäisee ja poistaa kellastumia
  • Voidaan käyttää myös elastaania sisältäville tekstiileille


Tutustuin lähemmin ekologisiin pesuaineisiin kuvatessani Fiini Naturally:n tuotteita alkukesästä ja pääsin testaamaan myös heidän tuotteitaan, jotka ovat osoittautuneet vallan mainioiksi monella tapaa! Ensisijaisesti itselleni oli todella tärkeää se, että heidän tuotteensa ovat biohajoavia, eivätkä näin ollen kuormita luontoa. Toki pakkausten ulkonäkökin oli huomattavasti houkuttelevampi, kuin neonväreissä huutelevat kaupan muovipakkaukset.


Olemme Suomen Ekoyrittäjät ry:n jäsen. Se tarkoittaa, että olemme sitoutuneet noudattamaan vastuullisen yritystoiminnan ekoeettisiä periaatteita. Noudatamme tiettyjä kriteerejä mm. tuotannossa, kuljetuksessa, materiaaleissa, pakkauksissa jne. Ympäristövastuullisuudella tarkoitetaan toimintaa, joka selvästi ylittää lakisääteisen ympäristönsuojelun tason ja jossa suojelu ylittävältä osalta perustuu vapaaehtoisuuteen. FiiniNaturally -tuotteet ovat aidosti ympäristövastuullisia tuotteita.


Varsinkin pyykkietikka on tuonut hitusen luksusta pyykinpesuun, sillä puuvillalta tuoksuva pyykkietikka saa pyykitkin tuoksumaan aika lailla kivemmilta, kuin pelkkä etikka. Aikaisemmin en todellaan ajatellut tarvitsevani tuoksua pyykkiin, mutta nyt olen mieltynyt tähän sen verran kovin, että ehkäpä tulevaisuudessa tiputan pari tippaa eteerisiä öljyjä omaankin etikkaseokseeni. Niille, jotka mielummin hankkivat valmiit huuhteluaineet kaupasta, suosittelen lämpimästi tutustumaan Fiinin tuotteisiin!


Tahrastick on yllättäen ollutkin kovassa käytössä. Kaikkea muuta olen sillä saanut paidoista poistettua, paitsi sitä mustikkaa - se ei tunnu lähtevän millään. Lapset ovat ihastuneet kovasti sekä Tyrnivoiteeseen, että Kaura - sheavoihin: niillä kun on taikavoimaa ötökänpuremia ja kutinaa vastaan.

Suosittelen tutstumaan Fiinin tuotteisiin, mikäli nämä ovat sinulle vielä tuntematonta aluetta. Heidän valikoimistaan löytyy sekä kodinhoitoon, että vartalonhoitoon tuotteita ja valinnan varaa on paljon aina huulirasvasta palasaippuaan.

Mukavaa viikonloppua, minä lähden ripustamaan pyykit kuivumaan :)

Sirpa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019