PUUTARHAVAJAN MUODONMUUTOS | KESÄPIHA

sunnuntai 30. kesäkuuta 2019
Mielestäni pihalla ei voi oikein koskaan olla liikaa pieniä oleskelutiloja sekä salaisia piilopaikkoja! Ei, vaikken kovinkaan usein kerkeä istahtaa penkillä ja olla vaan ja nauttia näistä pienistä puutarhan huilailupaikoista. Yhden näppärän ja nopean muutostyön teinkin tuossa jokin aika sitten, kun on pidemmän aikaa jo tullut huomattua, ettei tuolla puutarhavajalla ehkä olekaan niin suurta käyttötarkoitusta vajana itsessään vaan sen voisi valjastaa ainakin kesäisin pergolan jatkeeksi! 

PUUTARHAVAJASTA OLESKELUTILAKSI

Nyt jos joku ihmettelee, miksi vaja on ylipäätän rakennettu keskelle pergolaa, kovinhan se on hankala siinä käyttää, niin selvennetään vähän tilannetta: ensin tuli tosiaan akuuttiin tarpeeseen vaja, jonne sain kivasti kaikki puutarhavälineet. Sitten siihen huomaamatta rakentui ympärille ensin pieni pergola, sitten kivilattia, nuotiopaikka ja kohta vaja olikin vähän tiellä. Tai toisinsanoen: en koskaan jaksanut viedä vajaan enää työvälineitä, kun kaikki kivat puutarhajutut oli siinä nätisti tiellä. Vajan takaseinusta oli jokseenkin näppärä noille roikkuville haravanvarsille ja muille kilkkeille, joten ajatus vajan muutostöistä syttyi.


Mitään ihmeempiä ei tosin tarvinnut tehdä, yhden hyllyn otin pois ja rakensin istuintason tilalle. Patjat, tyynyt ja muut löytyi kotoa, joten kovin oli helppo ja nopea uudistus! Tähän olen suunnitellut vielä pieniä valoja sekä muutaman hyllyn tuomaan "olohuone"fiilistä sekä aloitin kivetyksen laajentamisen. Tuossa ylemmässä kuvassa jo näkyykin toinen projekti, nimittäin tuolainen pieni kuormalavoista valmistuva pieni "terassi" kasvimaan ja pergolan välille. Rimoitan nuo välit vielä umpeen ja maalaan pinnat kokonaan mustiksi niin saa siihenkin kivasti sitten levitellä ruukkupuutarhaa :)Kasvihuone on myös ollut superhyvä ja tomaatit sekä kurkut kasvaa kovaa vauhtia! Nämä kuvat ovat jo muutaman viikon vanhoja ja olen joutunut siirtämään tomaatit jo alemmaksi, etteivät katko varttaan lasikattoon. Tällä hetkellä on menossa yksi toinenkin terassiprojekti, mutta siitä lisää sitten myöhemmin, kunhan saadaan se projekti päätökseen :)

Kivaa sunnuntaita!

Sirpa

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen rentoutumispaikka <3

    VastaaPoista
  2. Näyttää niin ihanalta! Kyllä tuolla kelpaa nautiskella päiväkahvia <3

    VastaaPoista

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019