TÄYDELLINEN PESTO | LIPSTIKKA

tiistai 11. kesäkuuta 2019
Enpä olisi koskaan arvannut lipstikan taipuvan näin hienosti pestoon! Tottapuhuen lipstikka mausteena on ollut itselleni melko tuntematon ja melko vähäkäyttöinen mauste, jonka olen skipannut maustehyllyllä. Nyt sain kuitenkin ison tukun tuoretta lipstikkaa sekä yhden juurakon kasvimaalle kasvamaan, joten pitihän se tutustua tähän komeaksi kasvavaan mausteeseen vähän paremmin!
LIPSTIKKA MAUSTEENA

Lipstikan tuoksu on varsin voimakas ja  lipstikkaa voi käyttää keitoissa korvaamaan lihaliemen juurikin pippurisen maun takia. Munakkaisiin, riisi- ja makaroniruokiin, kalan, lihan sekä salaatinkastikkeiden maustamiseen tämä jopa parin metrin korkuiseksi kasvava yrtti sopii mainiosti. Itse kaipasin jotain vähän konkreettisempaa reseptiä lipstikalle, jotain, mihin tätä uppoaisi kertaheitolla reilusti. Kuvioihin astuikin nopean Googlettelun ansiosta lipstikka pesto!

Pesto kuulosti todella käytökelpoiselle ja menevälle tavaralle. Tätähän saisi upotettua purkki tolkulla menemään ja lipstikka varastoto hupenisivat vauhdilla. Uutta kun tuppaa kasvamaan hurjaa vauhtia! Tartuin ensimmäiseen pestoreseptiin, joka läytyi Kaikki äitini reseptit blogista ja jota hiukan muovasin omaan makuun sopivaksi:

LIPSTIKKA PESTO:

n. 3 dl lipstikanlehtiä 

2 valkosipulinkynttä hienonnettina

reilu1/2 dl pinjansiemeniä


 reilu1/2 dl parmesania


1dl hyvää oliiviöljyä


1/2 sitruunan mehu


( suolaa ) mustapippuria
Itse tein kerralla kolminkertaisen annoksen ja suhteet saattoivat mennä vähän niin ja näin alkuperäisen reseptin suhteen, mutta ai että  hyvää tuli! Jätin myös suolan kokonaan omasta pestostani pois, lipstikka maustoi sen verran vahvasti peston, etten kokenut suolaa enää tarpeelliseksi.
Pestosta tuli älyttömän hyvää ja tiedänkin jo, mihin kaikkeen saan sen kesän aikana kulumaan! Heti ensimmäisenä kokeilin pestolla täytettyjä herkkusieniä ( ah nam! ) ja kesän pastalautaset saavat ehdottomasti kyytipojaksi pestoverhoilun! Tätä sujauttaa kerroksen leivän päällekin ihan mielellään ja jos ei ala kesän loputtua jo maku tökkimään, niin talven varalle säilön kyllä tätä purkkeihin ja purnukoihin.

Suosittelen kokeilemaan, jollei lipstikka ole sinulle vielä tuttu mauste :

Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019