Pääsiäisen DIY koristeet ommellen

maanantai 6. huhtikuuta 2020
Tein tänä vuonna aika extemporee pääsiäiskoristeita kotiin! Tarkoitus oli ensin askarrella jotain pahvista ja paperista, mutta ylimääräiset säästetyt kankaanpalat sekä langankerät toi suunnitelmiin muutoksia. Jos ompelu kuulostaa hurjan vaativalle niin ei hätää, nämä voi ommella hyvin huoletta ja ronskistikin: roikkuvat langanpätkät ja epätasainen reuna tuo vaan lisää luonnetta! Jaan teillekin tähän ohjeen näihin ommeltuihin pääsiäismuniin, sekä yhden pienen lisävinkin toiseen pääsiäiskoristeeseen :)DIY PÄÄSIÄISMUNAT OMMELLEN

Näihin tarvitset oikeastaan mitä tahansa kangasta, mitä kotoa sattuu löytymään: rikkinäiset keittiöpyyhkeet, t-paidat, viltit yms. menee vallan mainiosti. Itse käytin puhki kuluneen pellavalakanan jämiä.

Koska itse käytin hyvin ohutta kangasta, leikkasin kerralla kuusi kerrosta eli kolmen pääsiäismunan verran. Tässä ei tarvitse olla järin tarkaa, leikkasin hyvin silmämääräisesti eikä reunat nyt justiinsa oleet.

Kiinnitysnaru kannattaa ommella jo heti, vaikka voi sen liittää jälkikäteenkin. Jos laitat narun jo tässä vaiheessa, laita se palojen väliin nurinpäin, että käännettäessä se jää oikealle puolelle. Ensimmäisessä se nimittäin jäi allekirjoittaneena nätisti sisäpuolelle! Kääntöaukko kannattaa jättää sivusaumaan ja siitä ei toinna tehdä turhan isoa.

Kun palaset ovat ommeltu yhteen ja työ käännetty oikein päin, voit täyttää munan melkeinpä millä vaan, jos ei vanua löydy. Itse täytin muotoon leikkauksessa jääneillä kankaan suikaleilla sekä lankakerien jämillä. Ihan hyvä tulee niinkin! Kovin pulleaa tästä ei kannata tehdä, että päälle ompelu onnistuu.Sitten se viimeistely: itse ompelin vielä suoralla ompeleella reunat, tämä ei ole pakollista laisinkaan. Koristeeksi käytin juuttinarua sekä valkoista villalankaa sekä niitä kankaan suikaleita (kannattaa silputa, jos kovin isoja paloja jäi). Koristelussa saa mennä rennolla otteella, antaa langanpäiden mennä yli ja sykkyrään!Ja sitten loppuun vielä toinen kiva ompeluvinkki:


Ompelin vielä muutaman kivan porkkanan pääsiäispöytään ylimääräisestä kankaasta ja näistä tulikin heti lasten suosikkeja! Täytyy sanoa, että pitkästä aikaa oli mukava tehdä jotain luovaa ja ommella ihan vaan pelkästä ilosta :) Voi olla, että ompelukone saa olla vielä hetken keittiönpöydällä ja surautan muitakin pieniä ompeluksia pääsiäiseksi tai lasten leikkeihin. Ainakin näitä vihanneksia on tilattu nyt sekä muita ruokajuttuja leikkejä varten :)

Nyt vaan ompelemaan!

Sirpa
     
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019