JOKO TEILLÄ ON JOULUA? | FIILISTELYÄ

maanantai 25. marraskuuta 2019
Luen itseni pitkälti jouluihmiseksi: joulun odotus henkisesti alkaa jo heti alkusyksystä, hyvä että lehdetkään ovat puista pudonneet. Haaveilen ja suunnittelen ja inspiroidun joulusta pitkin syksyä ja mietin, milloin uskaltaa ensimmäisen kerran ääneen siitä puhua. Mutta. Sitten yleensä iskee se todellisuus.JOKO SAA LAITTAA JOULUVALOT?


Olen tositosi monena vuotena huomannut, että vaikka kuolaan suorastaan joulun perään heti kesäisen auringon laskiessa mailleen, saan itseasiassa hyvin vähän joulua aikaiseksi etukäteen. Saatan fiilistellä tosissaan monta kuukautta ja joulukuun vaihtuessa kotoa löytyy joulu(kausi)valot ja ehkä muutama pieni jouluinen koriste. Jotenkin ajatus joulun iskemisestä täydellä voimalla heti ei vaan napaa, ettei iske ähky ennen aattoa. Fiilistelen hiljalleen mielessäni ja pikku hiljaa hyräillen kokoan tulevan joulun palettia kasaan.


Itselleni ehkä se tärkein jouluinen fiilis tulee kynttilöistä sekä jouluvaloista, joita surutta virittelen jo heti ensimäiseten pimenevien päivien alkaessa. Yleensä tähän aikaan vuodesta taustamusiikki editoidessa vaihtuu kepeisiin joululauluihin sekä ruokaan! Tänä vuonna olaankin melkoisen jännässä paikassa, sillä lihattomuuteni takia en tule syömään joulukinkkua: ja se on kyllä aika tiukka paikka! En vain tiedä millä ihmeellä korvaan tuon kinkun, sillä se on aina ollut oma lempijouluherkkuni! 

JOULUKIIREET POIS

Viimevuonna taisin ensi kertaa toden teolla höllätä jouluhässäkästä ja annoin vaan mennä omalla painolla ilman sen kummempia suuria suunnitelmia tai laittoa. Tällä hetkellä joulu on ollut todella vahvasti esilla sosiaalisessa mediassa jo hyvän aikaa ja täytyy myöntää, että ensialkuun se pikuisen aiheutti ahdistusta siitä, että olenko pikkuisen saamaton ja myöhässäkin, kun niin monella jo koti oli joulua täynnä. Mutta kaikesta ennakkofiilistelystä huolimatta, joulukuun ensimmäinen päivä on minulle se merkki kalenterissa, jolloin joulu saa tulla. Silloin voi aloittaa valmistelut, tehdä joulukuusen koristeita ja koristella kotiakin jo vähän runsaammin. Joulu on kuitenkin hetkessä ohi ja se tunne ja fiilis on vaan jotain sellaista, josta haluan nauttia pitkään!

Tänä vuonna olenkin kasvattanut joulumieltä katsomalla jo kaksi jouluelokuvaa ja pipareitakin jo paistettu :) Sunnuntaina aukeaa ensimmäinen luukku ja kyllä vain, joulun odotus alkakoon!

Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019