YLLÄTYSMUNAT ILMAN YLLÄTYSTÄ? | PÄÄSIÄINEN

sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Lapset jo kovasti kyselevät pääsiäisen perään, että koskas se oikein onkaan. Rehellisesti sanottuna en osannut vastata, sillä ei ole tullut kalenterista sitä tarkistettua.

Pääsiäinen ei kuulu kovinkaan vahvasti omaan juhlaperinteeseen, lukuunottamatta lapsuuden virpomisreissuja. Silloin se oli kova juttu! Sai pukeutua pääsiäisnoidaksi, ottaa sen korin ja pienen luudan matkaan sekä ison kasan itsetehtyjä virpomavitsoja - siitä sitten koko kylä kiertämään.

Lapsille virpominen on edelleenkin se iso juttu, ja ainoa asia, joka pääsiäisestä oikeastaan tulee mieleen. Meillä ei hirveästi siihen panosteta, ei juurikaan laiteta kotia pääsiäiskuntoon tai koristella. Juuri isompi neiti kysyi, että mikä raeruoho, eikait sitä nyt enää tarvitse kasvattaa? Aika on tainnut mennä jo siitäkin ohi. Ehkäpä sen verran kuitenkin julistan kevään saapumista, jotta yhdet vihreät ruohot saavat kasvaa pääsiäiseksi.Olen jo muutamana vuotena laittanut ihan vaan tavallisia kananmunia värjättynä kulhoihin esille ja tänä vuonna taidan asetella ne esille hyvin yksinkertaisesti munakennosta revittyihin "kippiohin". Viime vuonna asetin yhdeksi tavoitteekseni valmistaa edes kerran omalle perheelle pääsiäisateria ja tämä perinne voisi kyllä jatkua tänäkin vuonna - kaiken kertakäyttökulttuurin ja pääsiäismunien muovisten turhakeyllätysten sijaan voisin kernaasti vaihtaa ne kunnon perheateriaan. Milloinkohan muuten päättäjät heräävät tähän turhuuteen ja kieltävät muoviset munien yllätyslelut? Silkkaa turhuutta sanon minä. Ja nykyään vielä käytännössä suoraa roskaa.
Millaisia ajatuksia sinussa herättää pääsiäinen ja ehkäpä juurikin ne muoviset pienet lelut, joista ei käytännössä taida olla juurikaan mitään pidempiaikaista iloa edes lapsille? Olisitko rohkea ja vaihtaisit yllätysmunat johonkin ekologisempaan?


Sirpa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019