TÄYTELÄISIÄ MAKUELÄMYKSIÄ | KAKKU

tiistai 12. maaliskuuta 2019
Kyllä vain. Tänään koitti taas se päivä, jolloin ikävuodet siirtyvät uusille lukemille ja ollaan hitusen olevinaan viisaampia, kuin aikaisemmin. Liekkö dementtia vai mikä, mutta itsestäni tuntuu, että olen ollut 35-40 ikävuoden välillä jo ikuisuuden! Vuodet ei todellakaan ole vierineet eteenpäin vaan suorastaan madelleet: olenhan jo alkanut kutsumaan itseäni nelikymppiseksi, koska vähintään viimeiset kaksi vuotta olen ollut jo 38. 


Tämän siirappimaisen tahmean hitaanomaisen vanhenemisen kunniaksi toki on aihetta leipoa kakku. Vähintäänkin jälkikasvu repesi liitoksistaan riemusta, kun kuulivat, että hei nyt ois taas kakkua tuloillaan!

Tällä kertaa kakun väliin valikoitui omia ehdottomia lempimakujani nimittäin sitruunaa, appelsiinia sekä rosmariinia. Itse en niinkään välitä makeanmakeista täytteistä, vaan puolukkaa ja muuta sopivan aistikasta tavaraa siinä olla pitää. Te, jotka mietitte nyt, että mihis kohtaan se rosmariini uppoaa niin kostukkeeksi: tein nopean rosmariini-sokeriliemen, jolla kostutin kakkupohjat ennen täyttämistä. 

Rosmariini-sokeriliemi on siitä näppärä tavara, että siitä saa taiottua myös kivat alkudrinkit ( alkoholilla tai ilman ) nopeasti. Kakun koristelukin mentiin kovin simppelillä ja yksinkertaisella tyylillä: sitruunaa, rosmariinin oksia ja hiukan huolettomasti levitetty appelsiini-tuorejuusto levite päälle. Nyt vaan jännätään, miltä koko komeus maistuu!

Sirpa

PS. maistuihan se!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019