MILLAINEN ON MEIDÄN MAKKARI? | TUNNELMIA

lauantai 25. toukokuuta 2019
Meidän makkari on kaikista pienin huone talossamme. Se on noin 3,5 x 2,30 metriä, joten sinne ei kovin paljon mitään mahdu, mutta kaikki tarpeellinen kuitenkin. Tämä huonen oli ennen vanhimman tyttären huone ja siinä komeili vielä silloin vanha puuhella, joka ei kylläkään ollut enää siihen aikaan käytössä - jokseenkin tuntui turvattomalta ajatukselta poltella puuhellassa tulta ja jättää se kuuman hellalevyn kanssa vartioimatta lapsen huoneeseen! Huoneessa kun ei ollut muuta lämmitystä, mutta isomman makuuhuoneen takka lämmitti onneksi tuonkin tilan, kun muuton ympärillä ei ollut väliseiniä erottamaan varsinaisesti huoneita toisestaan. Muutoksia kuitenkin tehtiin, neiti siirtyi alakertaan omaan huoneeseen ja me tähän pieneen. Mitä kaikkea täällä sitten tehtiinkään pintojen suhteen?PIENEN MAKUUHUONEEN REMONTTI

Kun vanhin tyttö siirtyi alakertaan, siirryttiin me isommasta makuuhuoneesta tähän. Huomattiin vuosien aikana, että makuuhuoneessa pääasiassa tuli käytyä nukkumassa, joten extraneliöt isossa makuuhuoneessa jäi ylimääräiseksi. Siitä saatiinkin sitten pienimmälle neidille oma huone, joka jäi odottelemaan turvallisempaa remonttiajankohtaa. Tällä hetkellä se ei oikein tule kuuloonkaan, kun tussit ja värikynät ovat löytäneet tiensä seinille.

Makkarin sininen puulattia maalattiin samalla sävyllä, kuin alakerrankin vanhat puulattiat eli vaaleanharmaalla Betoluxilla. Seinistä poistettiin muutama vanha tapettikerros ja ah niin ihanat vanhat seinälevyt ( Halltex?)  jätettiin kyllä tässä rempassa paikoilleen ja tasoiteltiin aika karskisti vaan maalattavalla lasikuitutapetilla sekä kitillä. Ajatuskin seinien uudelleen levyttämisestä oli siinä kohtaa liikaa ja mentii siitä, mistä aita oli matalin. Samalla levytettiin umpeen vanha kulku noiden kahden mkuuhuoneiden väliltä. Seiniin valittiin Tikkurilan S503 Lumikko, ettei ainakaan ahtaamman oloiseksi tulisi tummemmilla seinillä.

Vanhat vinttikomerot sai jäädä niille sijoilleen ja ne ovat olleetkin ihan kätevät vaatesäilytystä varten. Ainoastaan hiukan uupuu siinäki viimeistelyä, sillä toisesta komerosta piti ottaa ovi pois tai meidän sänky ei olisi mahtunut tänne ollenkaan. Ensin ajatuksena oli avata komerojen väliseinä, yhdistää komerot yhdeksi tilaksi ja levyttää toinen ovi umpeen. Näin olisi pärjätty yhdellä ovella, mutta siinä kohtaa olisikin pitänyt levyttää uudelleen koko seinä. Joten, ovi pois ja sainpahan itselleni noin neliön kokoisen walk-in.closetin :D 
Vanha puuhella purettiin myös pois ja sehän toi huoneeseen reilusti lisätilaa! Ainoastaan hiukan jännitti se, kukeutuuko toisesta makuuhuoneesta takan lämpö enää kunnolla tähän tilaan oviaukkojen kautta, kun rakennettiin väliseinä mahuuhuoneiden välille. Ajateltiin yksi talvi kokeilla ja jos ei, niin sitten ehkäpä pieni kamina olisi aika passeli tähän tilaan. Mutta hyvinhän täällä on tarennut ja paremmin se kyllä nukuttaa vähän viileämmässä :)

Hiukan pientä sipistelyhommaa olisi vielä, listojen laittoa ja mieleni tekisi levyttää siistimmäksi tuo välikatto, kun ei nuo vanhat Halltexit ihan kauneimmasta päästä enää ole. Mieleni tekisi myös maalata nuo valkeat seinät jollain vähän lämpimällä sävyllä, mutta vielä en ole sitä sopivaa väriä löytänyt! Täytyy myöntää, että valkea on tosi kiva ja valoisa, mutta kieltämättä aika ankea värivalinta. Katsotaan nyt, josko se uusi sävy vielä kesän aikana löytisi!

Kivaa viikonloppua!

Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019