KUINKA VAPUN VIETTO ON MUUTTUNUT? | PERHE

torstai 2. toukokuuta 2019

Vappu.

Vappuaatto on muuttanut merkitystään sekä tapojaan todella paljon siitä, mitä se vielä 10-20 vuotta sitten oli. Silloin nuorempana jännättiin kovasti sitä, sataako lunta vai olisiko keli ehkä kenties tänä vuonna niin lämmin, että juhliminen kavereiden kanssa olisi mahtavaa aurinkoisessa säässä? Kenen luona oli bileet, minne matka jatkui siitä ja pukeudutaanko vai ei? Nyt, kahden lapsen, omakotitalon sekä yrittämisen keskellä vapustakin on muotoutunut jotain vallan toisenlaista.


KUINKA VAPUN VIETTO ON MUUTTUNUT?


Ihan heti ensimmäiseksi muutoksen kouriin on joutunut biletys: nyt ei A oikein pääsekkään yhtä helposti ja B eipä tuota oikein jaksakaan. Dagen efter on kuulkaas jännästi tässä kymmenessä vuodessa muuttunut kaameaksi tilaksi, joka kestää päivä tolkulla. Ei sillä, ettei tässä ole viimeiseen 5 vuoteen lasillista punaviiniä enempää tullut nautittuakaan kerralla - baarireisutkin ovat jokin kaukainen kangastus menneisyydestä!

Toinen heti kärkeen on ruoka: ai että, ruuasta on tullut biletyksen korvaaja, makuelämysten ilotulitusta! Vappuun kuuluu ehdottomasti hyvät eväät ja siitä nauttiminen. Lapsetkin ovat siinä iässä - tai ainakin vanhin on, että hän haluaa hiukan juhlistaa vappua jo kavereidenkin kanssa, joten juhlinta on saanut jälleen uudenlaisen muodon. 

Tänä vuonna meillä olikin pienet "juhlat" kotona, ruokaa, herkkuja sekä pientä puuhastelua lapsille. Mitään ei oikeastaa sen kummemmin suunniteltu etukäteen, vaan lapset keksivät omia juttujaan ja niitä sitten toteutettiin päivä aikana. He innostuivat askartelemaan yhdessä kissan, johon jokainen teki oman hännän ja niitä he sinne sitten koettivat asetella oikeille paikoille pipo silmillä! Pienin neiti kyllä vähän huijasi ja kurkisti pipon alta, mutta hauskaa oli!
 KAIPAANKO JOTAIN VAPUN VIETOSTA?

Noh, rehellisesti? Tavallaan. Ehkä eniten sitä aikuisseuraa eli huolettomampaa hengailua ilman, että jalassa ja sylissä roikkuu jälkikasvu. Vaikka lasten kanssa on tosi ihana olla ja eilenkin oli niin kiva seurata, miten ryhmä tyttöjä keksi omia juttujaan yhdessä, musiikit soi ja nauru raikasi, niin sitä kaipaa välillä sitä omaa aikaa. Olla vaan. Ei edes sitä biletysta vaan lapsivapaata vaikka vaan skumppalasin, villasukkien ja kivan kaveriporukan kanssa!

Millaisia muistoja vapun vietto siellä herättää? Kaipaatko jotain erityistä, mitä ennen ehkä on ollut?

Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019