MITEN SE SUJUI? | KASVISRUOKAVIIKKO

perjantai 31. toukokuuta 2019
Viimeviikolla heitin itselleni ( ja perheelleni ) haasteen koko viikon kasvisruokavaliosta. Itse olin valmis haasteeseen enkä kokenut sitä omalta kohdaltani kovinkaan haastavaksi - mutta kenelle se oli vaikeaa? Kuka suostui syömään ja kuka ei? Mitä me syötiin ja mitä viikosta jäi käteen? Ja näihän se sujui:KASVISRUOKAVIIKKO

Itselleni haasteellisinta oli keksiä ne ruuat. Minähän puputtaisin vaikka papusalaattia läpi koko viikon, mutta lapset ja mies ei taatusti. Niille piti keksiä jotain arkisempaa eikä liian "hienoa" tai eksoottista. Viikon ruokalistalle olin valinnut:

jauhelihakiusauksen soijarouheesta
papupihvit
porkkanakeittoa
kaalikeittoa
täytettyjä lettuja härkistäytteellä

Ajatuksena, että ruokia syödään nyt se päivä pari ainakin kutakin. Heti maanantaina kiusaus sai aikaan miehessä reaktion "söi, kun laittoi silmät kiinni, eikä maistellut". Tottumuskysymys. Ehkä hiukan liikaa meni myös soijarouhetta, mutta itse tykkäsin ja samoin vanhin lapsista söi. Loppujenlopuksi viikon etukäteen löyhästi suunniteltu ruokalista muuttui lennosta mm. paistettuihin muikkuihin sekä mustapapupihveihin hampurilaisen välissä. Viikkoon mahtui nimittäin mummolassa vierailua sekä mökkeilyä, joten ruokaa ei ihan niin paljoa kerennyt edes tekemäänkään, mitä olin ajatellut. Se, mitä viikon aikana kotona syötiin oli:

soijarouhekiusaus
paistetut muikut
kasvispihvit
kasvishampurilaiset

Lapset säivät mummolassa muutamaan kertaan ja itse venytin mm. muikkujen kanssa tarjottua ohraa papusalaatiksi.
KUKA TYKKÄSI, KUKA EI?

Tarvitseekohan tätä oikeastaan edes sanoa? Mies. Mies ei juurikaan perustanut kasvisruokaviikosta ja hänelle se oli kohtuu vaikea ajatus jo lähtökohtaisesti - maanantain kiusaus viimeisteli alun jo heti kättelyssä. Mutta. Kasvispihvit keräsivät jopa häneltä kehuja, joten pieni erävoitto sentään!

Vanhin lapsista ilmoitti heti, että kasvisruokaviikkoa voisi jatkaa vielä seuraavaan viikkoon. Erittäin hyvä. Huomasin pienen kipinän ja innostuksen hänessä uusiin makuihin sekä ruokiin, joten ehdottomasti ensikerralla suunnitellaan yhdessä mitä voitaisiin ruuaksi tehdä. Hyvin alkanutta kipinää ei pidä sammuttaa liialla puhaltelulla ;)

Pienin nyt ei vielä tajunnut tuon taivaallista mistään, muikut meni että heilahti, kasvispihvit ei ja kiusaus meni tai ei - mille tuulelle sitä ruokailija milloinkin sattui asettumaan.

Kaiken kaikkiaan viikko oli tosi lyhyt ja selkeästi vaatii itseltäni parempaa perehtymistä kasvisruokavaihtoehtoihin. Toista viikkoa me ei jatkettu, mutta itse en ole lihaa oikeastaan syönyt tälläkään viikolla, kuin yhden saunamakkaran verran. Vaikka muut eivät niin hirveästi välittäneet kokeilusta ( paitsi vanhin tytär ) niin ehdottomasti ujutan kasvikset useammalle päivälle ruokailuun. Nyt vaan metsästämään hyviä reseptejä koko perheelle sopiviksi :)

Sirpa Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019