SISUSTUS VUOSIEN VARRELLA | muutokset

keskiviikko 4. maaliskuuta 2020Itselläni on sellainen sisustuksellinen aikajana "ennen ja jälkeen laajennuksen". Kun ostimme tämän rintamamiestalon 2011, sisustin kotia rosoisen romanttisesti ja kaikkea vanhaa tuunaten. Se sopikin tosi kivasti talon henkeen siinä kohtaa, mutta laajennuksen valmistuttua 2015, ei tähän uuteen ja avaraan tilaan enää oikein natsannut se rosoinen romuromantiikka. Otetaankin pieni aikamatka laajennuksen jälkeiseen aikaan: miten sisustus on kehittynyt ja muuttunut!


Romanttisen ja runsaan pitsekauden jälkeen, kaipasin tosi paljon jotain raikkaampaa ja minimalistisempaa. Haaveilin avarasta olohuoneesta, skandinaavisesta tyylistä sekä Marimekosta. Marimekkoa olikin kaapissa odottammassa sitä oikeaa hetkeä ja nyt se tuntui olevan siinä. Vanhaan rintamamiestaloon se ei oikein tuntunut sopivan, joten uutta olohuonetta miettiessä nousi nuo vanhat kankaat kaapista esille.

Ei kuitenkaan tullut heti pistettyä sisustusta kerralla moderniksi vaan mutustelin ajatusta pienin annoksin ja vierellä kulki koko ajan kuitenkin se DIY meininki ja vähän omalaatuinen maku: esimerkiksi tein uuteen olouoneeseen sohvan kahdesta puulaverista ja se muuten kestikin käytössä aina tähän vuoteen saakka!
Aika pian kuitenkin alkoi tuntumaan siltä, että se sellainen minimalistinen ja moderni sisustus ei toden totta ole sitä itselleen mieluisaa (vaikka ihastelen niitä koteja tosi paljon!) vaan kaipasin ympärille enemän jotain muuta. Sitten löytyi se aarteista aartein: vanha metallirenkainen sohvapöytä kirpparilta ja sen ympärille alkoi muodostua koko uuden tilan sisustus!
Rempatessa ollaan kyllä oltu sellaisia, että laitetaan seinät pystyyn ja tuumataan joku tovi, että mitähän sitten oikeasti siihen haluaisi. Ruokailuhuone oli ennen osa vanhaa rintamamiestalon olohuonetta ja koska meillä oli aika tiukka aikataulu laajennuksen suhteen, ei edes alettu miettimään, miten tämän remontoisi. Väliseinä vaan pystyyn keskelle vanhaa olkkaria (eli tuo mikä tuossa näkyy), toiselle puolelle tehtiin uusi makuuhuone ja väliseinä tapetoitiin sillä samalla tapetilla, mikä oli olohuoneessa ja muissa seinissä jo ennestään. Sitä kun oli jäänyt rulla jäljelle. 

Sitä jonkun aikaa katsellessa päätin, että pakko se on maalata vähintään, koska tapetista jäi niin vahva olohuoneen maku tilaan, ettei sitä oikeen ruokailutilaksi osannut ajatella. Tähän oli (on) suunnitteilla myös ikkuna, joten mitään isoa remonttia ei voinut vielä ajatella. Tämä oli kyllä tosi hyvä juttu, sillä nyt uskalsi kokeilla rohkeasti vaikka mitä, kun tiesi, että lopullinen remontti on vasta edessä päin! Ensin seinissä komeili tumma vihreä ja sen jälkeen räväytin vielä tumman violetin kokeeksi. Nythän tämä tila on jo ihan toisen värinen. 

Pikku hiljaa tilaan alkoi kertyä paljon elementtejä, josta pidin: pehmeyttä ja lämpöä, vanhoja sekä uusia kierrätyshuonekaluja. Runsautta, mutta sopivassa määrin. Nyt tämä skandi bohomainen sisustus on ollutkin valloillaan jo pidemän aikaa ja tämä tuntuu kyllä tosi omalle. Tokihan tässä on huonekaluja vaihanut paikkaa muutaman kerran, mutta perusilme on pysynyt samanoloisena jo pidempään.

Täällä edelleen rempataan vähän kerrassaan pintoja, mitään hoppua ei olla niiden kanssa otettu. Yläkerran pikkumakkari sai väliseinän viime vuonna ja siellä maalattiin lattia ja seinät ja nyt on meneillään toisen makkarin remppa. Mitä sitä liikoja hoppuilemaan, yhdeksän vuoden jälkeen osaa ehkä jo päättää, mitä mihinkiin tilaan kannattaa tehdä :)

Millaisia sisustuksellisia ajanjaksoja sinun kodissa on ollut? Olisi hauska tietää! Vai onko sama tyyli pysynyt alusta saakka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019