TULINEN TOMAATTI LINSSIKEITTO | kasvisruokaa

maanantai 23. maaliskuuta 2020


Keitot ovat olleet omia lempiruokiani jo pitkään talvisin ja kun puuhellaa lämmitetään kuitenkin joka päivä, on keitot aika simppelit valmistaa siinä samalla. Pastan lisäksi keittoruuat ovatkin sellaisia hellaruokia. Oikeastaan suurin osa ruuista tulee valittua sen mukaan, pystyykö ne valmistamaan hellalla vai tarvitaanko uunia. Tänä talvena olen ihastunut linssipohjaisiin keittoihin ja niistä onkin varioitu monta eri herkkua!

TULINEN TOMAATTI LINSSIKEITTO

Keittoihin en oikeastaan käytä varsinaisia ohjeita vaan nappaa kattilaan kaikkea sulassa sovussa, mitä kaapistä sattuu siihen hetkeen löytymään. Kuten jo mainitsinkin, ovat linssit olleet tänä talvena monen keiton pohja ja niitä on käytetty tähänkin. Pienestä määrästä linssejä tulee loppujen lopuksi keitettynä melkeimpä tuplamäärä! Ohje on noin ohje ja valkosipulia laitoin aika reilusti, joten sitä voi tarvittaessa vähentää:

2 kpl luomuperunaa 
2 kpl luomuporkkanaa
6 kpl valkosipulinkynttä
3 dl punaisia linssejä
500g paseerattua tomaattisosetta (yrtti)

mausteet oman maun mukaan:

suolaa
savustettua paprikajauhette
chiliä

Kuori perunat ja porkkanat. Paloittele kattilaan ja keitä, kunnes melkein kypsiä. Lisää punaiset linssit sekaan kiehumaan, samoin kuoritut valkosipulinkynnet. Keitä linssit kypsiksi ohjeen mukaan (noin 10min, huolehdi, ettei vesi pääse loppunaam linssien turvotessa) ja tarkista porkkanoiden sekä perunoiden kypsyys. 

Kaada ylimääräinen keitinvesi pois ja soseuta ainekset kattilassa. Lisää tomaattisose sekä mausteet (tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita) ja kiehauta.

Keittoaika itselläni meni aika reiluksi siinä samalla touhutessa keittiössä, mutta eihän se ole niin justiinsa kotona kokatessa. Itselleni tuo hellan äärellä touhuilu on mitä parhainta mielenrauhaa ja varsinkin tällä hetkellä sitä tuntuu kaipaavan ihan eri lailla, kuin ennen. Yleensä edessäni onkin useampi kattila ja pannu, joita vahtia, kuunella tulen huminaa ja lisätä puita sopivassa kohtaa pitääkseen tulen juuri sopivana ja nauttia siitä hetkestä siinä. Hötkyillä ei kannata, ettei tuli ole liian kova, vahtia pitää, ettei sammu. Ihania, yksinkertaisia asioita elämässä. Juuri nyt, tässä hetkessä tarpeellisia :)

Sirpa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019