HELPOT KORISTEMUNAT | OHJE

perjantai 19. huhtikuuta 2019Tästä se alkaa, laskeutuminen hiljalleen pyhien viettoon. Huomenna itselläni on vielä työpäivä ja maanantaille osui vielä yhset kuvaukset, mutta muutoin täällä koetetaan ottaa rennosti sen verran, minkä erittäin suurella uhmavolyymillä meuhkaava 3 vuotias meille suo. Kyllä vain. Yksi uhmaikäinen koettele kovastikin allekirjoittaneen aamuja sekä äpiviä - öistä puhumattakaan.
Mutta, sellaistahan se on. Ohimenevää onneksi. Samoin nämä pyhät, joten mitään suuren suurta ei kotiin olla esille pääsiäisen kunniaksi laitettu. Muutaman pääsiäismunan värjäsin ja tekeille on uusi sitruunakakku ja vähän muuta spesiaalimpaa ruokaa - en niin muusta välitäkään, mutta ruoka se on sitä jotain, joka tekee juhlasta juhlaa! Nyt kun luottomuonittaja rakas äitimme on reissun päällä, joutuu itse tämän pyhien herkkukattauksen loihtimaan. Luvassa on kevyt, mutta toivottavasti maittava ateria perheen kera.

Jos joku mattimyöhäinen haluaa vielä koristella munia pääsiäiseksi niin tässä nopea ja helppo ohje:

- munia
- harsoa
- jotain vihreitä lehtiä, narua yms ( itse käytin korianterin lehtiä )
- kurkumaa, mustikkaa, sipulinkuoria

Tähän niin mieluusti olisin käyttänyt ihan luonnon omia antimia, mutta vihreys ei ole vielä vallannut pihamaata tähän aikaan vuodesta, joten tyytyminen oli jääkaapin antimiin. Kostutin korianterin lehdet, jotta ne hetken kestää paikoillaan kuoren päällä ja kääräisin napakasti munien ympärille ohkaisen harson solmien. Munien ympärille voisi kieputtaa vaikka puuvillanarua, jos ei lehtiä tähän hätään löydy.

Keitinveteen lisäsin tällä kertaa kurkumaa. Viime vuonna  keittelin munat mustikoiden seassa ja niistä tulikin kivan violetteja. Keittiaika sai olla aika pitkä, olisikohan 20 minuttia mennyt, jotta väri tarttui kunnolla harson läpi. Kun munat ovat kiehuneet, voi ihastella työnjälkeä avaamalla paketit ja jäähdyttämällä munat vielä kylmässä vedessä. Omat eivät ihan kaikki onnistuneet, kun osa lehdistä kiehui keittämisen aikana irti, kun ei ollut tarpeeksi napakka paketti. Mutta ihan nätejähän niistä tuli :)Viikonlopun kunniakasi kävin vielä nappaamassa alelaarista tälläisiä ihanuuksia maljakkoon! Aika jänniä ja jotenkin karun kaunis pääsiäisfiilis näistä välittyy.

Viettäkää mukava loma, ken lomalla saa olla ja nauttikaa näistä upeista aurinkoisista päivistä!

SirpaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019