KOTISEUTUMATKAILUA | TERTIN KARTANO

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Matkailijana en ole mikään maailmankansalainen vaan suosin ( lapsiystävällisiä ) kotimaan kohteita. Suurin syy tähän toki on lentopelkoni, mutta myös se, että omasta takaa löytyy lukemattomia kauniita paikkoja, joissa käydä. Aina ei tarvitse mennä kauas. Tilastokeskuksen mukaan, kotimaassa tehtiin erilaisia vapaa-ajanmatkoja 38 miljoonaa vuonna 2018, mikä on aika hurja ja positiivinen määrä mielestäni! 
Eilen kävimme tulevan sukkakirjamme asioilla Mikkelissä ja kotimatkalla piipahdettiin minulle tuntemattomassa paikassa Tertin Kartanossa. Kartano tarjoaa kaikille aisteille teikemistä ja on kuuleman mukaan hääparien suosiossa niin juhlapaikkana, kuin hääyön viettoa vartekin.

Kartanoa itsessään emme eilen käyneet vilkaisemassa, mutta avoinna oleva kahvila ja herkkupuoti tarjosi upean kokemuksen heti ensi silmäyksellä: etupihalle oli rakennettu kaunis ja kotoisa tila kahvittelua varten ja sisällä oli tarjolla paljon Tertin Kartanon omia tuotteita mm. näkkileipää, yrttisokeria, ohrasuurimoita sekä valikoima kotitekoisia kahvileipiä ja sesongin herkkuja. 
KARTANON MAAT JA PUUTARHAT


Kartanon mailla sijaitsee myös yrttitarha sekä Muuripuutarha, joka kasvaa vanhojen kiviraunioiden suojassa. Nämä eivät valitettavasti tähän aikaan keväästä vielä olleet päässeet kasvamaan loistoonsa, mutta epäilemättä myöhemmin keväällä ja kesällä nuo puutarhat huumaavat tuoksuillaan ja runsaudellaan! Pihapiirin rakennukset on kunnostettu perinteitä vaalien ja puutarha sekä lähiympäristö on 1800-luvun lopun tyylin mukainen. Itselleni tuli siinä teetä juodessa varsin kotoisa tunne, kun ikkunasta ulos katsellessa näin traktorin työskentelemässä pellolla - aivan kuten kotonakin pienenä.

Juurikin tämä kahvilan ja viljelyn yhdistäminen yhdeksi nautinnolliseksi kokonaisuudeksi, nostaa paikan arvoon arvaamattomaan: syöt edessäsi palan Tertin Kartanon näkkileipää, samalla, kun näet kuinka pellolla työskennellään näkkileivän valmistuksen eteen. Se on jotain, joka nykyään voi moneltakin unohtua, miten ja mitä tuotteen valmistuksen eteen vaaditaan - kaiken kun saa kaupasta niin anonymiisti ja vailla konkreettista kosketusta alkuperään. Tämä jos mikä on lähituotettua ruokaa parhaimmillaan.


ELÄMYKSIÄ

Ruaan ja miljöön lisäksi tarjolla on paljon erilaisia elämyksiä matkailijoille aina musiikista puutarhakierroksille. Järvellä voi käydä suppailemassa ja ruokafiilistelijöille on tarjolla metsäsienisuolan valmistusta sekä villiruokafarmikierroksia. 


Mikäli kesällä ajelet Mikkelin seudulla, suosittelen tutustuman Kartanon antimiin sekä puutarhaan :)

SirpaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun piipahdit! Haluatko jättää terveisiä minulle? :)

Sisällön tarjoaa Blogger.

Pages

Theme Designed By Hello Manhattan
|

COPYRIGHT

PIIRTO PHOTOGRAPHY 2019